Pekingeend zelf maken is nogal een omslachtige bedoening, zie: Pekingeend voor dummies. Maar bij aziatische winkels kan je vaak Peking Roast Duck uit de diepvries kopen, is ook erg lekker en al ontbeend :). Kijk voor de bereiding op de verpakking, je hebt wel een oven nodig om het knapperige velletje te krijgen. Serveer het gerecht met dunne mie of rijst
4 personen
Bereiding
Laat de eend een nacht in de koelkast ontdooien
Bereid hem als voorgeschreven op de verpakking
Snij intussen de ui in vieren en dan in ringen, de paprika in stukjes en bak ze zachtjes in 2 el zonnebloemolie
Snij de paksoi in reepjes en hou het blad apart
Kook de sperziebonen 7 minuten en giet af, snij de bonen en de rest van de groenten in mooie gelijke stukjes
Bak ze even met de ui en paprika mee, schep ook de sambal erbij
Schenk de woksaus erbij en laat nog even doorkoken, voeg het paksoiblad toe en warm nog even door
Serveer met de mie of rijst en leg de in repen gesneden eend er op