Peking eend met groenten in hoisin saus

Salade met rookworst in tortillabakjes
april 10, 2015
Zoetzuur van komkommer
mei 2, 2015

Peking eend met groenten in hoisin saus

Pekingeend zelf maken is nogal een omslachtige bedoening, zie: Pekingeend voor dummies. Maar bij aziatische winkels kan je vaak Peking Roast Duck uit de diepvries kopen, is ook erg lekker en al ontbeend :). Kijk voor de bereiding op de verpakking, je hebt wel een oven nodig om het knapperige velletje te krijgen. Serveer het gerecht met dunne mie of rijst

4  personen

Bereiding

  1. Laat de eend een nacht in de koelkast ontdooien
  2. Bereid hem als voorgeschreven op de verpakking
  3. Snij intussen de ui in vieren en dan in ringen, de paprika in stukjes en bak ze zachtjes in 2 el zonnebloemolie
  4.  Snij de paksoi in reepjes en hou het blad apart
  5. Kook de sperziebonen 7 minuten en giet af, snij de bonen en de rest van de groenten in mooie gelijke stukjes
  6. Bak ze even met de ui en paprika mee, schep ook de sambal erbij
  7. Schenk de woksaus erbij en laat nog even doorkoken, voeg het paksoiblad toe en warm nog even door
  8. Serveer met de mie of rijst en leg de in repen gesneden eend er op

ingrediënten

  • 1 ontbeende pekingeend uit de diepvries
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 2 el zonnebloemolie
  • 3 tn knoflook
  • 1 courgette
  • 1 paksoi
  • 150 g grotchampignons
  • 200 g sperziebonen
  • 1 el sambal oelek
  • 1 flesje (±175 ml) woksaus hoisin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *