Salade met rookworst in tortillabakjes

Rundvlees met Caponata Siciliana
april 7, 2015
Peking eend met groenten in hoisin saus
april 13, 2015

Salade met rookworst in tortillabakjes

Deze salade kan je koud, maar ook lauwwarm (door de rookworst, paprika en champignons nog warm toe te voegen) serveren. Reken op 2 bakjes voor een hoofdmaaltijd en 1 voor een lunch.

2-4  personen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C, vet de tortilla’s in en 4 ovenschaaltjes, druk daar de tortilla’s in
  2. Zet ze een minuut of 10 in de oven om bruin en krokant te worden en laat afkoelen in de schaaltjes
  3. Intussen in stukjes gesneden paprika in een beetje olie laten garen, daarna de champignons meebakken
  4. Snij de komkommer en tomaten in blokjes, meng dat met  paprika, champignons, gesnipperde peterselie en basilicum,  in kleine blokjes gesneden kaas en de azijn, olie, beetje zout en  peper
  5. Bak de in halve plakjes gesneden rookworst gaar en meng deze hier ook door
  6. Even af proeven en de tortilla’s hiermee vullen

ingrediënten

  • 4 (mais)tortilla’s
  • olie
  • 1 puntpaprika
  • 150 g champignons
  • ½ komkommer
  • 6 smaak trostomaatjes
  • 1 verse rookworst
  • 100 g belegen kaas
  • 1½ el goede olijfolie
  • ½ el witte wijnazijn
  • paar takjes peterselie
  • blaadjes basilicum
  • peper/zout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *