Rundvlees met Caponata Siciliana

Chorizo met aardappelblokjes, champignons en tomaat
april 7, 2015
Salade met rookworst in tortillabakjes
april 10, 2015

Rundvlees met Caponata Siciliana

Volle stoofschotel met rundvlees, aubergine, ui, bleekselderij en tomaat.  Lekker met puree, je mag het zo op je bord scheppen, hoeft natuurlijk niet zo netjes als op de foto ;). Je kan ook nog wat olijven en/of kappertjes en  geroosterde pijnboompitjes toevoegen aan het einde van de stooftijd. En zoals altijd: een dag van tevoren gemaakt is het nog lekkerder… Prima gerecht voor de slowcooker

2 personen

Bereiding

  1. Fruit gesneden ui in een flinke scheut olijfolie in een braadpan, bak als dit bijna gaar is de gesnipperde knoflook even mee
  2. Giet hierop de wijn en laat 10 minuutjes inkoken, voeg dan de tomaten met sap toe evenals de kruiderij en het bouillonblokje. Laat weer aan de kook komen
  3. Snij onderwijl de riblappen in gelijke (niet te kleine) blokjes, neem een grote plastic diepvrieszak, doe daarin de bloem met peper en zout. Schud tot alles vermengd is en schud dan de vleesblokjes erdoor
  4. Laat in een koekenpan olijfolie en roomboter heet worden en bak hierin het vlees in een paar minuten bruin
  5. Doe het vlees in de pan met stoofvocht, kook de aanbaksels uit de koekenpan met water los en giet dit ook in de braadpan of doe alles in de slowcooker
  6. Zorg dat het vlees onder het vocht staat, voeg anders nog wat heet water toe. Laat zachtjes 2 uur sudderen op een laag pitje, in de slowcooker 4 uur op laag
  7. Snij de aubergines in stukjes bestrooi met wat zout en laat een half uurtje afgedekt in een vergiet uitlekken
  8. Haal de draden van de bleekselderij en snij in stukjes
  9. Spoel de aubergine af en doe dit met de bleekselderij (na de 2 uur stooftijd, 4 in slowcooker) in de pan en laat nog een uurtje zachtjes gaar stoven, in de slowcooker nog ruim een uur even proeven of alles gaar is, anders nog langer

ingrediënten

  • 500 g heel magere riblappen
  • 1 volle el bloem
  • peper/zout
  • olijfolie
  • roomboter
  • 1 grote ui
  • 3 tn. knoflook
  • 2 dl rode wijn
  • 1 bl. gepelde tomaten
  • takje tijm, rozemarijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 kleine aubergine
  • 1 stengel bleekselderij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *