Volle stoofschotel met rundvlees, aubergine, ui, bleekselderij en tomaat. Lekker met puree, je mag het zo op je bord scheppen, hoeft natuurlijk niet zo netjes als op de foto ;). Je kan ook nog wat olijven en/of kappertjes en geroosterde pijnboompitjes toevoegen aan het einde van de stooftijd. En zoals altijd: een dag van tevoren gemaakt is het nog lekkerder… Prima gerecht voor de slowcooker
2 personen
Bereiding
Fruit gesneden ui in een flinke scheut olijfolie in een braadpan, bak als dit bijna gaar is de gesnipperde knoflook even mee
Giet hierop de wijn en laat 10 minuutjes inkoken, voeg dan de tomaten met sap toe evenals de kruiderij en het bouillonblokje. Laat weer aan de kook komen
Snij onderwijl de riblappen in gelijke (niet te kleine) blokjes, neem een grote plastic diepvrieszak, doe daarin de bloem met peper en zout. Schud tot alles vermengd is en schud dan de vleesblokjes erdoor
Laat in een koekenpan olijfolie en roomboter heet worden en bak hierin het vlees in een paar minuten bruin
Doe het vlees in de pan met stoofvocht, kook de aanbaksels uit de koekenpan met water los en giet dit ook in de braadpan of doe alles in de slowcooker
Zorg dat het vlees onder het vocht staat, voeg anders nog wat heet water toe. Laat zachtjes 2 uur sudderen op een laag pitje, in de slowcooker 4 uur op laag
Snij de aubergines in stukjes bestrooi met wat zout en laat een half uurtje afgedekt in een vergiet uitlekken
Haal de draden van de bleekselderij en snij in stukjes
Spoel de aubergine af en doe dit met de bleekselderij (na de 2 uur stooftijd, 4 in slowcooker) in de pan en laat nog een uurtje zachtjes gaar stoven, in de slowcooker nog ruim een uur even proeven of alles gaar is, anders nog langer