Chorizo met aardappelblokjes, champignons en tomaat

Babi ketjap
maart 22, 2015
Rundvlees met Caponata Siciliana
april 7, 2015

Chorizo met aardappelblokjes, champignons en tomaat

Voor het geval er een plotselinge eter komt, heb ik meestal wel een salami of chorizo worst in de koelkast liggen. Zo kan je altijd wel een lekker maaltje maken met wat je verder in huis hebt

2 personen

Bereiding

  1. Snij de chorizo in kleine blokjes en smelt deze langzaam uit in een koekenpan, laat uitlekken op keukenpapier
  2. Fruit de gesnipperde ui in het overgebleven vet en bak zodra deze gaar is de in plakjes gesneden champignons mee
  3. Intussen snij je de geschilde aardappelen in blokjes, kook deze een paar minuten in ruim water, giet af, laat even drogen en bak ze in een ruime hoeveelheid zonnebloemolie gaar en knapperig
  4. Laat ook de aardappels even uitlekken op keukenpapier
  5. Voeg dan de aardappels en gehalveerde tomaatjes toe aan het uimengsel, warm door op hoog vuur, strooi de kaas erover, roer nogmaals en proef of er eventueel peper of zout bij moet

ingrediënten

  • 250 g chorizo
  • 1 grote ui
  • 10 flinke kastanjechampignons
  • 10 minitrostomaatjes
  • 2 heel grote aardappelen
  • 50 g kaas, geraspt
  • zonnebloemolie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *