Zo’n lekker kleverig gerecht uit de Indonesische keuken. Gewoon zo eten met rijst of mie, gebakken eitje en komkommer in het zuur of als onderdeel van de rijsttafel. Je kan dit recept ook gebruiken voor ajam ketjap, gebruik dan kippendijvlees
6-10 personen
Bereiding
Meng alle specerijen in een schaaltje
Rasp de kemirinoten en snipper de ui en knoflook
Snij het vlees in blokjes en gooi dikke vette stukjes weg
Laat de olie in een grote koekenpan of wok goed heet worden en bak het vlees op hoog vuur rondom aan
Voeg de specerijen, kemiri, knoflook en ui toe en laat 5 minuten al roerend mee fruiten
Giet de ketjap en azijn er over, roer de sambal erdoor en meng goed
Vul zo nodig bij met kokend water tot het vlees net onder staat, breng aan de kook en laat zonder deksel op een laag vuurtje ongeveer in een uur (of nog langer) lekker mals worden
Op het laatst nog even op hoger vuur de saus laten indikken tot een stroperig geheel
Ook heel geschikt voor de slowcooker (3 uur op laag)
ingrediënten
1 kg varkensnek (procureur)
of schouderkarbonade zonder bot