BBQ saus II, bewerkelijk
maart 22, 2015
Chorizo met aardappelblokjes, champignons en tomaat
april 7, 2015

Babi ketjap

Zo’n lekker kleverig gerecht uit de Indonesische keuken. Gewoon zo eten met rijst of mie, gebakken eitje en komkommer in het zuur of als onderdeel van de rijsttafel. Je kan dit recept ook gebruiken voor ajam ketjap, gebruik dan kippendijvlees

6-10 personen

Bereiding

  1. Meng alle specerijen in een schaaltje
  2. Rasp de kemirinoten en snipper de ui en knoflook
  3. Snij het vlees in blokjes en gooi dikke vette stukjes weg
  4. Laat de olie in een grote koekenpan of wok goed heet worden en bak het vlees op hoog vuur rondom aan
  5. Voeg de specerijen, kemiri, knoflook en ui toe en laat 5 minuten al roerend mee fruiten
  6. Giet de ketjap en azijn er over, roer de sambal erdoor en meng goed
  7. Vul zo nodig bij met kokend water tot het vlees net onder staat, breng aan de kook en laat zonder deksel op een laag vuurtje ongeveer in een uur (of nog langer) lekker mals worden
  8. Op het laatst nog even op hoger vuur de saus laten indikken tot een stroperig geheel
  9. Ook heel geschikt voor de slowcooker (3 uur op laag)

ingrediënten

  • 1 kg varkensnek (procureur)
    of schouderkarbonade zonder bot
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 grote ui
  • 2 tn knoflook
  • 2 tl laos
  • 2 tl sereh
  • 2 tl djahé
  • 2 tl ketoembar
  • 2 tl djinten
  • ½ tl vijfkruiden poeder
  • 2 kemirinoten
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 volle el sambal oelek
  • 2 dl ketjap manis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *