BBQ saus II, bewerkelijk

Sloppy Joe
maart 21, 2015
Babi ketjap
maart 22, 2015

BBQ saus II, bewerkelijk

Deze BBQ saus is bewerkelijker dan nummer I, maar ook voller van smaak. Dus als je wat meer tijd hebt en de spullen in je keukenkastje, dan is het leuk om het te maken.

Ruim 500 ml

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten, behalve de ketchup, in een pan met dikke bodem
  2. Breng al roerend rustig aan de kook en laat een paar minuten zachtjes doorkoken tot alles opgelost is
  3. Dan mag de ketchup erbij, weer goed roerend aan de kook brengen en let op voor hete spetters!
  4. Laat alles op je laagste vuurtje een half uur pruttelen tot het een donkere dikke saus wordt, weer af en toe roeren
  5. Deze saus kan je een paar weken in de koelkast bewaren
  6. Voor een rokerige touch, kan je een scheut whisky toevoegen

ingrediënten

  • 4 el bruine basterdsuiker
  • ¼ el chilipoeder
  • ½ el (liefst) gerookt paprikapoeder
  • 1 el honing
  • 2 el stroop
  • 1 el mosterd
  • 2 el worcestersaus
  • mespunt kruidnagelpoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 60 ml appel- of witte wijnazijn
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 500 ml tomatenketchup
  • (Whisky)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *