Visragout
februari 26, 2015
BBQ saus II, bewerkelijk
maart 22, 2015

Sloppy Joe

Lekker pikant gehaktgerecht met een volle smaak, makkelijk van tevoren klaar te maken. Vul grote vers afgebakken broodjes met het warme gehakt en rauwkost. Zoals dunne plakjes tomaat, plakjes augurk of (zoetzuur van)komkommer, rucola, coleslaw. BBQ saus erbij….., wil je die zelf maken zie dan BBQ saus I of II

6-8 personen

Bereiding

  1. Snij de ui en paprika in stukjes en laat zachtjes garen in een scheut olijfolie
  2. Voeg het gehakt toe en bak rul
  3. Pers de knoflook hierboven uit, doe de tomatenpuree erbij en laat roerend een paar minuten garen
  4. Dan de rest erbij, goed doorroeren en aan de kook brengen. Laat vervolgens 20 minuten zachtjes sudderen, de saus moet wat indikken, maar moet wel “sauzig” blijven
  5. Proef of er nog zout bij moet en serveer met lekkere broodjes en groentes

ingrediënten

  • 1 kg rundergehakt
  • 2 grote uien
  • 2 gewone of grote puntpaprika’s
  • 2 knoflooktenen
  • olijfolie
  • 70 g tomatenpuree (klein blikje)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 el mosterd
  • 2 el worcestersaus
  • 1 tl chilipoeder (of meer)
  • 2 tl zout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *