Pitahapje
februari 22, 2015
Sloppy Joe
maart 21, 2015

Visragout

Voor dit gerecht kan je eventueel ook diepvries vis gebruiken of wat grote gebakken garnalen in plaats van zalm, voeg die dan op het laatst toe. Ook is het leuk om het in een ovenschaaltje te serveren met een dakje van bladerdeeg. Laat dan eerst de ragout een poosje afkoelen voordat de vis erbij gaat en maak een gat in het midden van het bladerdeeg om de stoom te laten ontsnappen. Bestrijk met eigeel en gaar het in een voorverwarmde oven van 210°C voor 20 minuten

2 personen

Bereiding

  1. Doe een flinke scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit daar de in stukjes gesneden ui een paar minuten glazig in
  2. Snij intussen de bleekselderij in heel kleine stukjes en de paprika in stukjes, voeg die toe en laat alles tegen gaar aan zachtjes bakken
  3. Pers de teen knoflook erboven uit, draai er peper boven (of een snuf chilipoeder) en strooi er vervolgens de bloem over. Laat een paar minuten al roerend garen
  4. Blus af met de wijn, breng aan de kook en laat zachtjes onder af en toe roeren 10 minuutjes doorkoken, snij intussen de champignons en tomaten in stukjes
  5. Voeg alles behalve de vis, basilicum en dille toe
  6. Snij de vis (mag ook ontdooide uit de diepries) in niet te kleine blokjes, laat dit een paar minuten meegaren (gaat snel) en maak af met de tuinkruiden
  7. Proef of er zout bij moet en als het erg dik is een scheut water, serveer met knapperig stokbrood

ingrediënten

  • 125 g zalm, zonder vel
  • 150 g witvis
  • olijfolie
  • 1 grote ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 tn knoflook
  • 1 el bloem
  • 1½ dl witte wijn
  • ½ visbouillonblokje
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 1 kuipje crème fraîche
  • 4 grote kastanjechampignons
  • 2 trostomaten, liefst ontveld
  • dille
  • basilicum
  • peper, paprikapoeder,
    eventueel zout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *