Voor dit gerecht kan je eventueel ook diepvries vis gebruiken of wat grote gebakken garnalen in plaats van zalm, voeg die dan op het laatst toe. Ook is het leuk om het in een ovenschaaltje te serveren met een dakje van bladerdeeg. Laat dan eerst de ragout een poosje afkoelen voordat de vis erbij gaat en maak een gat in het midden van het bladerdeeg om de stoom te laten ontsnappen. Bestrijk met eigeel en gaar het in een voorverwarmde oven van 210°C voor 20 minuten
2 personen
Bereiding
Doe een flinke scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit daar de in stukjes gesneden ui een paar minuten glazig in
Snij intussen de bleekselderij in heel kleine stukjes en de paprika in stukjes, voeg die toe en laat alles tegen gaar aan zachtjes bakken
Pers de teen knoflook erboven uit, draai er peper boven (of een snuf chilipoeder) en strooi er vervolgens de bloem over. Laat een paar minuten al roerend garen
Blus af met de wijn, breng aan de kook en laat zachtjes onder af en toe roeren 10 minuutjes doorkoken, snij intussen de champignons en tomaten in stukjes
Voeg alles behalve de vis, basilicum en dille toe
Snij de vis (mag ook ontdooide uit de diepries) in niet te kleine blokjes, laat dit een paar minuten meegaren (gaat snel) en maak af met de tuinkruiden
Proef of er zout bij moet en als het erg dik is een scheut water, serveer met knapperig stokbrood