Gemarineerde rode kool met spekjes

BBQ saus I in een handomdraai
oktober 5, 2014
Risotto met kip en groenten
oktober 26, 2014

Gemarineerde rode kool met spekjes

Zó moet de kool de koelkast in (foto). Begin het liefst een dag van tevoren om de kool goed te marineren. Gebruik je restjes wijn, dan mag je gerust rood en wit door elkaar nemen. Heerlijk bij suddervlees, wildgerechten of hachee, hier hoort een ouderwets gekookt aardappeltje bij. Laat de spekjes gewoon weg als je geen vlees wil eten

Als je de helft maakt wordt de kooktijd ongeveer 3 kwartier

4 tot 6 personen

Bereiding

  1. Haal de buitenste bladeren van de kool, snij de nerf eruit en schaaf deze fijn, of koop ongeveer 800 g fijn geschaafde kool
  2. Schaaf de geschilde appels heel dun of rasp ze
  3. Doe beide in een grote kom en overgiet met de wijn en balsamicoazijn, hussel goed door elkaar, dek af en laat  minimaal 4 uur tot een dag marineren in de koelkast. Schep een paar keer om
  4. Bak de spekjes helemaal uit, voeg de kool met vocht toe en laat in een uur tot 5 kwartier lekker gaar koken
  5. Maak op smaak met peper en zout

ingrediënten

  • 1 rood kooltje (1 kg)
  • 3 grote appels
  • 1/2 l (rode) wijn
  • 2 el balsamicoazijn
  • 250 g spekreepjes
  • Peper, zout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *