Hmmmmm, risotto 🙂 Als je wat extra maakt, of wat over hebt, kan je daar risottoballetjes (Arancini) van maken. De kip kan je er dan beter uit laten, anders worden de balletjes niet mooi egaal.
2 personen
Bereiding
Snij de kipfilet in kleine reepjes en bak deze net aan gaar in olijfolie
Snij intussen de champignons in stukjes, haal de kip uit de pan en bewaar in een schaaltje, bak de champignons snel in de pan en bewaar bij de kip
Veeg de pan schoon, giet er een flinke scheut olijfolie in en bak hierin zachtjes de in kleine stukjes gesneden prei, paprika, paprikapoeder en peper uit de molen. Voeg na een paar minuten de rijst toe en roer tot de korrels er glazig uitzien
Schenk hier wat witte wijn bij en laat inkoken terwijl je roert, doe dan steeds een flinke scheut warme bouillon erbij, laat ook steeds inkoken. Roer regelmatig
De kip, champignons, in stukjes gesneden tomaten en wat kleiner gesneden spinazie mogen na 15 minuten erbij en na ongeveer 20 minuten totaal moet de bouillon op zijn en de rijst romig en beetgaar.
Proef en is het niet gaar, dan even heel zachtjes laten door pruttelen
Roer tot slot een scheut room of roomboter en de geraspte kaas erdoor