Risotto met kip en groenten

Gemarineerde rode kool met spekjes
oktober 12, 2014
Guacemole
oktober 28, 2014

Risotto met kip en groenten

Hmmmmm, risotto 🙂  Als je wat extra maakt, of wat over hebt, kan je daar risottoballetjes (Arancini) van maken. De kip kan je er dan beter uit laten, anders worden de balletjes niet mooi egaal.

2 personen

Bereiding

  1. Snij de kipfilet in kleine reepjes en bak deze net aan gaar in olijfolie
  2. Snij intussen de champignons in stukjes, haal de kip uit de pan en bewaar in een schaaltje, bak de champignons snel in de pan en bewaar bij de kip
  3. Veeg de pan schoon, giet er een flinke scheut olijfolie in en bak hierin zachtjes de in kleine stukjes gesneden prei, paprika, paprikapoeder en peper uit de molen. Voeg na een paar minuten de rijst toe en roer tot de korrels er glazig uitzien
  4. Schenk hier wat witte wijn bij en laat inkoken terwijl je roert, doe dan steeds een flinke scheut warme bouillon erbij, laat ook steeds inkoken. Roer regelmatig
  5. De kip, champignons, in stukjes gesneden tomaten en wat kleiner gesneden spinazie mogen na 15 minuten erbij en na ongeveer 20 minuten  totaal moet de bouillon op zijn en de rijst romig en beetgaar.
  6. Proef en is het niet gaar, dan even heel zachtjes laten door pruttelen
  7. Roer tot slot een scheut room of roomboter en de geraspte kaas erdoor

ingrediënten

  • 1 grote kipfilet
  • olijfolie
  • 6 champignons
  • 1 wit van een kleine prei
  • 1/2 rode paprika
  • 2 trostomaten
  • 2 handenvol spinazie
  • 150 g arboriorijst
  • 375 ml kippenbouillon
  • Scheut witte wijn
  • Scheut (light)room
    of een stuk roomboter
  • 75 g geraspte kaas
  • Peper
  • Paprikapoeder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *