Gevulde aubergines

Oosterse kip met groenten
juli 4, 2015
Arancini of risottoballetjes
augustus 27, 2015

Gevulde aubergines

Aubergines uit de oven met een knapperig korstje. Makkelijk van tevoren klaar te maken, zet ze dan 10 minuten korter in de oven en 20 minuten voor serveren

4 halve

Bereiding

  1. Snij de aubergines in de lengte doormidden en hol ze uit
  2. Bestrooi de helften met wat zout en kwast ze in met olie, leg ze in een passende schaal en laat ze in een voorverwarmde oven van 200°C 20 minuten bakken
  3. Bak inmiddels het gehakt rul in een droge koekenpan, samen met de in kleine blokjes gesneden paprika
  4. Snij de uitgeschepte aubergine in blokjes, voeg aan dit mengsel toe met wat zout, peper, paprikapoeder, chilipoeder en oregano. Eventueel nog een scheut olie erbij
  5. Bak, regelmatig omhusselend, zo lang tot de aubergine net aan gaar is en zet het vuur uit
  6. Voeg de kaas toe en in kleine stukjes gesneden tomaten, meng alles goed door elkaar
  7. Haal de auberginehelften uit de oven en vul ze met het mengsel, maak er een mooi bergje van
  8. Druppel wat olie over de broodkruimels, tikje zout en wat oregano, roer door en top de aubergines hiermee af
  9. Zet terug in de oven en laat in 30 minuten gaar en knapperig bakken

ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 350 g gehakt
  • ½ paprika
  • 6 kleine trostomaten
  • olijf- of zonnebloemolie
  • zout, peper
  • 1 el paprikapoeder
  • mespunt chilipoeder
  • oregano
  • 150 g geraspte kaas
  • 5 volle el grof gemalen broodkruimels
    evt. paneermeel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *