Aubergines uit de oven met een knapperig korstje. Makkelijk van tevoren klaar te maken, zet ze dan 10 minuten korter in de oven en 20 minuten voor serveren
4 halve
Bereiding
Snij de aubergines in de lengte doormidden en hol ze uit
Bestrooi de helften met wat zout en kwast ze in met olie, leg ze in een passende schaal en laat ze in een voorverwarmde oven van 200°C 20 minuten bakken
Bak inmiddels het gehakt rul in een droge koekenpan, samen met de in kleine blokjes gesneden paprika
Snij de uitgeschepte aubergine in blokjes, voeg aan dit mengsel toe met wat zout, peper, paprikapoeder, chilipoeder en oregano. Eventueel nog een scheut olie erbij
Bak, regelmatig omhusselend, zo lang tot de aubergine net aan gaar is en zet het vuur uit
Voeg de kaas toe en in kleine stukjes gesneden tomaten, meng alles goed door elkaar
Haal de auberginehelften uit de oven en vul ze met het mengsel, maak er een mooi bergje van
Druppel wat olie over de broodkruimels, tikje zout en wat oregano, roer door en top de aubergines hiermee af
Zet terug in de oven en laat in 30 minuten gaar en knapperig bakken
ingrediënten
2 aubergines
350 g gehakt
½ paprika
6 kleine trostomaten
olijf- of zonnebloemolie
zout, peper
1 el paprikapoeder
mespunt chilipoeder
oregano
150 g geraspte kaas
5 volle el grof gemalen broodkruimels
evt. paneermeel