Pulled pork uit de slowcooker of oven

Gevulde kipfilet met spinaziepesto
juni 1, 2015
Spring rolls met garnalen
juni 27, 2015

Pulled pork uit de slowcooker of oven

Schrik niet van de ingrediëntenlijst, het meeste heb je vast wel in huis of je varieert wat met de specerijen. Dat doe ik ook. Gebruik wel de sambal badjak  (ook nodig voor de snelle BBQ saus of op een boterham met pindakaas), oelek is veel scherper en heeft een andere smaak. Serveer het vlees met broodjes, lekkere BBQ saus en cole slaw of andere rauwkost.

Veel personen

Bereiding

  1. Snij de procureur overdwars in 3 gelijke plakken (hompen zeg maar)
  2. Doe alle overige ingrediënten in de slowcooker of braadpan en meng alles goed
  3. Leg het vlees erbij, zoveel mogelijk onder het vocht
  4. Zet de slowcooker anderhalf uur op high en vervolgens op low, of zet de braadpan met deksel erop in een voorverwarmde oven van 100°C, breng dan eerst het mengsel nèt aan de kook.
  5. Wacht 5 à 6 uur en kijk of het vlees zo gaar is dat dit bijna uit elkaar valt. Niet vol ongeduld steeds het deksel eraf halen, dan duurt het garen veel langer 🙂
  6. Haal het vlees vervolgens uit de pan en trek het met 2 vorken uit elkaar. Pulk naar believen teveel vetjes eruit en voeg net zoveel van de saus toe tot het lekker zompig wordt
  7. Gooi de rest van de saus niet weg, deze is zó lekker! Ik eet het de volgende dag met pasta, of doe het in de diepvries

ingrediënten

  • 1 kg procureur (varkensnek) of schouderkarbonade zonder bot
  • 4 gehakte uien
  • 8 knoflookteentjes, gesneden
  • 1 bouillonblokje
  • 400 ml ketchup
  • 75 ml witte wijn
  • 75 ml witte wijnazijn
  • 2 tl worcestersaus
  • 3 dl water
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1,5 tl chilipoeder
  • 4 el bruine basterdsuiker
  • 2 el sambal badjak
  • 2 el franse mosterd
  • 2 el olijfolie
  • 5 laurierbladeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *