Spring rolls met garnalen

Pulled pork uit de slowcooker of oven
juni 26, 2015
Oosterse kip met groenten
juli 4, 2015

Spring rolls met garnalen

Waar heb je zin in op een heerlijk zomerse dag? Een licht en koel gerecht: spring rolls, lekker én caloriearm :)! Serveer bijvoorbeeld met chilisaus en/of soja vermengd met citroensap. Let op, ze zijn al redelijk zout door de nam pla.

TIP Doe een druppel zonnebloemolie in het weekwater, dan zijn de vellen minder plakkerig!

16 stuks

Bereiding

  1. Snij de komkommer, de paprika en champignons in dunne reepjes en de bosui in flinterdunne ringetjes
  2. Bak de champignons in een beetje olie, voeg de uitgeperste teen knoflook toe. Na een paar minuutjes uit de pan halen en met de rest van de groenten in een schaal doen
  3. Voeg de sambal, peterselie, in stukjes gehakte garnalen en nam pla toe
  4. Hussel hier de mihoen door, dat gaat het best als je deze ook kleiner gesneden hebt
  5. Rooster de sesamzaadjes even in een droge koekenpan en meng dit ook door het geheel
  6. Week een rijstvel 30 seconden in warm water, vul deze met een volle el mengsel en rol op, zie recept loempia’s
  7. Met een rond vel gaat het op dezelfde manier
  8. Week intussen het volgende vel en herhaal de handeling. Leg ze los van elkaar op plastic folie om plakken te voorkomen

ingrediënten

  • 16 rijstvellen (16 cm)
  • ½ kleine komkommer
  • 2 bosuien
  • 1 puntpaprika
  • 5 champignons
  • 1 teen knoflook
  • Flinke scheut nam pla (thaise vissaus)
  • Handje gekookte mihoen
  • 1 el sambal oelek
  • 1½ ons roze garnalen
  • 1 volle el gehakte peterselie
  • 1 volle el sesamzaadjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *