Gevulde kipfilet met spinaziepesto

Parmezaanaardappels uit de oven
juni 1, 2015
Pulled pork uit de slowcooker of oven
juni 26, 2015

Gevulde kipfilet met spinaziepesto

Door de spek er omheen en de olieachtige vulling blijft deze kipfilet heerlijk sappig

4 personen

Bereiding

  1. Haal het “haasje” van de filets en bereid die een andere keer
  2. Snij de filets overdwars bijna door, klap open, leg plat en schep bij elk in het midden een reep van ¼ deel van de pesto
  3. Klap de helften weer op elkaar, kruid het vlees rondom en rol de spek er mooi strak omheen
  4. Verwarm de oven voor op 200°C
  5. Bak de kip even kort om en om in ruim bakvet, niet te snel draaien anders plakt het spek aan de pan vast, de bedoeling is dat het juist aan de kip hecht
  6. Zet de pan in de oven of doe de kip met vet in een ovenschaal
  7. Laat zo in een half uur gaar en bruin worden

ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • ½ portie spinaziepesto
  • 16 plakjes mager gerookt spek
  • Peper, zout, paprikapoeder
  • Bakvet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *