Parmezaanaardappels uit de oven

Mini tarte tatins van witlof
mei 30, 2015
Gevulde kipfilet met spinaziepesto
juni 1, 2015

Parmezaanaardappels uit de oven

Weer eens wat anders met een aardappel 🙂

4 halve

Bereiding

  1. Boen de aardappels schoon en prik ze in
  2. Gaar ze 7 minuten met aanhangend water op het hoogste vermogen in de magnetron (of tot ze gaar zijn)
  3. Halveer de aardappels en snij ze in de lengte en een paar keer dwars in tot de schil, dus niet door en door
  4. Trek ze wat uit elkaar, leg in een passende ovenschaal, bestrijk met de olie en bestrooi met de kruiden
  5. Rasp tot slot wat parmezaan erover en laat ze 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C mooi bruin bakken

ingrediënten

  • 2 grote aardappels, licht kruimig
  • 1 el olijfolie
  • Grillkruiden of peper, zout en gedroogde kruiden naar keuze
  • Een stuk parmezaanse kaas om te raspen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *