Zelfs als je niet zoveel van witlof houdt, lust je dit bijgerechtje misschien wel, lichtzoet en niet bitter. Je kan natuurlijk ook een paar grotere of één grote tarte maken. Deze zijn gemaakt in een muffinbakvorm
8 stuks
Bereiding
Kook de hele stronken witlof 8 minuten in ruim kokend water en laat daarna heel goed uitlekken in een zeef
Smelt de roomboter met een snufje zout zachtjes in een pannetje, laat niet bruin worden
Voeg de suiker toe en laat dit roerend oplossen en bedek de bodem van 8 muffinholtes met dit mengsel
Verwarm de oven intussen voor op 200 °C en laat het bladerdeeg ontdooien
Verwijder de kontjes van de witlofstronken en snij de rest in mooie plakken van 2,5 cm dik Leg deze op het boter/suikermengsel in de vorm, bestrooi met een klein beetje zout en peper
Rol het bladerdeeg wat dunner zodat je hier 8 rondjes uit kan steken die iets groter zijn dan de holtes van de vorm, leg deze op de witlof en stop rondom een beetje in
Prik met een vork gaatjes in het deeg, zet de vorm in de oven en bak in 20 minuten gaar
Laat een beetje afkoelen, leg een grote snijplank op de vorm en keer het geheel heel snel, kijk uit dat er geen gloeiend hete stroop uiloopt