Mini tarte tatins van witlof

Oosterse salade
mei 15, 2015
Parmezaanaardappels uit de oven
juni 1, 2015

Mini tarte tatins van witlof

Zelfs als je niet zoveel van witlof houdt, lust je dit bijgerechtje misschien wel, lichtzoet en niet bitter. Je kan natuurlijk ook een paar grotere of één grote tarte maken. Deze zijn gemaakt in een muffinbakvorm

8 stuks

Bereiding

  1. Kook de hele stronken witlof 8 minuten in ruim kokend water en laat daarna heel goed uitlekken in een zeef
  2. Smelt de roomboter met een snufje zout zachtjes in een pannetje, laat niet bruin worden
  3. Voeg de suiker toe en laat dit roerend oplossen en bedek de bodem van 8 muffinholtes met dit mengsel
  4. Verwarm de oven intussen voor op 200 °C en laat het bladerdeeg ontdooien
  5. Verwijder de kontjes van de witlofstronken en snij de rest in mooie plakken van 2,5 cm dik Leg deze op het boter/suikermengsel in de vorm, bestrooi met een klein beetje zout en peper
  6. Rol het bladerdeeg wat dunner zodat je hier 8 rondjes uit kan steken die iets groter zijn dan de holtes van de vorm, leg deze op de witlof en stop rondom een beetje in
  7. Prik met een vork gaatjes in het deeg, zet de vorm in de oven en bak in 20 minuten gaar
  8. Laat een beetje afkoelen, leg een grote snijplank op de vorm en keer het geheel heel snel, kijk uit dat er geen gloeiend hete stroop uiloopt

ingrediënten

  • 500 g witlof
  • 15 g roomboter
  • 1½ volle el bruine basterdsuiker
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • peper, zout
  • nodig: muffinbakvorm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *