Aardappelgratin uit de magnetron

Tarte Flambée of Flammkuchen
januari 27, 2016
Met geitenkaas gevulde champignons
januari 29, 2016

Aardappelgratin uit de magnetron

Makkelijk te maken en mocht je geen schaaf hebben voor flinterdunne plakken, dan kan je dikkere plakken even kort voorkoken. Zelf gebruik ik hier geen zout, de kaas is wat mij betreft zout genoeg

4 personen

Bereiding

  • Schaaf de aardappelen flinterdun en beleg een lage wijde ovenschaal met de helft hiervan, maal er peper en nootmuskaat over
  • Verdeel de helft van de kaas erboven en spreid de rest van de aardappelschijfjes hier netjes over uit, weer kruiden met peper en nootmuskaat naar smaak
  • Bedek met met de rest van de geraspte kaas
  • Zet 15-20 minuten afgedekt in de magnetron op 900 Watt en laat 5 minuten staan om door te garen. Even prikken laat je weten of ie gaar is

ingrediënten

  • 12 middelgrote aardappelen, geschild
  • 200 g belegen kaas, geraspt
  • Peper
  • Nootmuskaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *