Met geitenkaas gevulde champignons

Aardappelgratin uit de magnetron
januari 29, 2016
Babi pangang met saus
februari 11, 2016

Met geitenkaas gevulde champignons

Leuk warm borrelhapje, je kan dit al een dag eerder voorbereiden en vlak voor serveren pas afbakken in de oven. Ook geschikt als vegetarisch hapje, als je de ham achterwege laat

10 stuks

Bereiding

  • Haal het steeltje van de champignons en haal de lamellen en het overlappende randje voorzichtig weg
  • Snij van de geitenkaas 10 dikke plakjes en steek er rondjes uit, iets kleiner dan de holte van de champignons
  • Snij van elk salieblaadje een dikke reep, leg dat op de geitenkaas en maal er een klein beetje peper over
  • Wikkel hier de gerookte ham om, zó dat de salie goed zichtbaar blijft en plaats dit in de champignons
  • Smeer hier een beetje honing op
  • Bak de champignons met de geitenkaaskant naar beneden even kort aan in de olijfolie, draai ze om en bak nog even, giet eventueel ontstaan vocht in de champignonhoedjes af en bewaar tot serveren. Eventueel kan er nu nog een laagje honing over gesmeerd worden voor een mooie glans (en smaak)
  • Verwarm voor serveren de oven voor op 200°C en laat de champignons in 10 minuten gaar en warm worden

ingrediënten

  • 1 smalle rol verse geitenkaas
  • 10 zo groot mogelijke kastanjechampignons
  • 10 kleine plakjes extra dun gesneden gerookte ham
  • 10 blaadjes salie
  • Scheutje olijfolie
  • Peper
  • 1 volle tl honing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *