Dit is een plattelandsgerecht uit de Elzas, vandaar de naam in het Frans en Duits. In het oorspronkelijke recept wordt de deegbodem ingesmeerd met crème fraîche of kwark en vervolgens belegd met uien en spekjes. Maar het is zo’n recept waarbij je je fantasie de vrije loop kan laten, hier één van mijn versies, ik hou van kaas erop, soms neem ik feta en een andere keer parmezaanse kaas. Voor een lunch kan je 1 tarte voor 2 personen maken en laat voor de vegetarische variant het spek weg
1 tarte
Bereiding
Snij de ui, olijven en paprika in dunne ringen, de champignons en tomaatjes in plakjes
Verwarm de oven voor op 250°C
Leg het deeg op een ruim stuk bakpapier op een bakplaat (rol pizzadeeg nog wat dunner uit)
Smeer de crème fraîche over de bodem en verdeel alle ingrediënten t/m de pijnboompitten en eventueel feta hierover, breng op smaak met versgemalen peper en een beetje zout
Schuif dit in de oven en laat in ongeveer 10 minuten gaar worden, let op aanbranden!
Bestrooi uit de oven met rucola en rasp er naar smaak eventueel parmezaanse kaas over