Als je een lekkere appeltaart wil maken waar je niet zoveel werk aan hebt, probeer deze kruimeltaart dan eens. Hij is lekker fris, maar als je van zoet houdt, kan je 25 g suiker extra door het deeg doen en ruim suiker door de appel.
Ook wel eens leuk om als deconstructie te presenteren, bak dan de kruimels apart in de oven en laat de appels met suiker, roomboter en kaneel karameliseren in een koekenpan. Hangop of ijs ernaast in een glaasje
Bereiding
Bloem en suiker in een ruime schaal mengen, snij de koude boter in kleine stukjes en rommel die met koele handen erdoor tot alle bloem door de boter heen zit en het een kruimelig geheel is. Niet langer doorgaan. Het geeft niet als de kruimels ongelijkmatig zijn. Of meng alles in de keukenmachine. Zet dit in de koelkast
In een andere schaal wat schepjes suiker doen, kaneel, citroensap, -rasp en een flinke scheut calvados
Appels schillen, klokhuis eruit en in kwarten snijden, de kwarten elk dwars in vingerdikke plakken snijden. In de schaal doen en husselen
De appels moeten minstens een half uur intrekken, laat ze daarna uitlekken in een zeef en vul hiermee een ovenschaal van ongeveer 26 à 30 cm doorsnee (geen springvorm), minstens voor de helft hoog
Verdeel hierover de kruimels en zet de schaal drie kwartier in een voorverwarmde oven van 200⁰. Dan even kijken of de kruimels goudbruin zijn, anders nog wat langer
Als het klaar is uit de oven halen en een kwartiertje laten afkoelen.
Schep er een portie uit en serveer bijvoorbeeld met vanille ijs of hangop met verse vanille
4 Comments
Hmmm dat ziet er lekker uit!
Ga maar eens maken!!
Dat ga ik zeker proberen te maken!!!
🙂