Soto Ajam met eigen boemboe

Hazenpeper
december 6, 2013
Knoflooksaus
december 6, 2013

Soto Ajam met eigen boemboe

Maak lekker je eigen boemboe, kan gewoon in de keukenmachine of blender. Het is geen ramp als je niet alle specerijen hebt, deze heb ik naar mijn smaak toegevoegd. Maar zorg wèl voor de ui, knoflook en kemirie en een aantal van de Indische kruiden. Je kan variëren met groente

4 personen

Bereiding

  1. Doe stukken ui in de blender hak even en voeg dan alle ingrediënten t/m de kemirienoten toe en wat olie. Hak helemaal fijn. Dit is je boemboe
  2. Schenk een flinke scheut zonnebloemolie in een braadpan en laat hierin de boemboe een minuut of 10 zachtjes fruiten. Wel regelmatig roeren, als je wortel gebruikt, doe die er dan nu bij
  3. Voeg de kippenbouillon toe (en de salamblaadjes), breng aan de kook en laat met het deksel op de pan op laag vuur 30 minuutjes trekken. De laatste 10 minuten de kip mee garen, haal de daun salam eruit
  4. Kook dan de mie en de groenten (de taugé niet) vervolgens een paar minuten in de soep, zo lang als de bereidingstijd van de mie is, roer de mie wel op tijd los
  5. Zet het vuur uit en roer de taugé en eventueel lekker wat peterselie of selderij er door
  6. Leg in iedere kom 2 halve eieren en schep daar de soep naast
  7. Zet op tafel gefruite uitjes, kroepoek en sambal voor erbij

ingrediënten

  • 2 grote uien in stukken
  • 3 tn knoflook
  • 1 volle tl djahé
  • 1 volle tl laos
  • 1 el koenjit
  • ½ el ketoembar
  • ½ el ras el hanout
  • 1 tl komijn
  • 1 tl sereh
  • 5 kemirienoten
  • (Klein stukje trassi als je dat hebt)
  • Zonnebloemolie
  • (wat blaadjes daun salam)
  • 1 l kippenbouillon
  • 400 g kipfilet of kippendij in repen
  • 4 hardgekookte eieren
  • Handvol dunne mie of meer naar smaak
  • 2 handenvol reepjes gesneden Chinese kool en een paar gesneden lenteuitjes òf
  • 1 fijngesneden prei en ½ winterwortel in stukjes
  • 150 g taugé
  • (Peterselie)
  • Voor erbij: gefruite uitjes, kroepoek, sambal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *