Zalm (of andere vis) met korstje

Vissaus
december 27, 2013
Snel warm kaasbroodje
december 30, 2013

Zalm (of andere vis) met korstje

Veel lekkerder dan kant en klare vis met topping uit de diepvries. Serveer met kleine trostomaten uit de oven, gebakken aardappeltjes….

2 personen

Bereiding

  1. Laat de zalm zo nodig ontdooien, doe peper, zout en een deel van het citroensap erover
  2. Snij de tomaatjes en olijven in kleine stukjes
  3. Meng in een kom alle ingrediënten (ook de rest van het citroensap) zonder de olie
  4. Doe een klein scheutje olie in een ovenvaste schaal en leg de zalm erin. Smeer op elke vis de helft van het kaasmengsel en strooi een beetje oude geraspte er boven op
  5. Verwarm de oven op 200 °C en zet de vis er 12 tot 15 minuten in. Oventijd hangt af van de dikte, laat niet te gaar worden!

ingrediënten

  • 2 stukken zalm (of andere vis), evt. uit de diepvries
  • ½ bakje verse roomkaas
  • Handje oude geraspte kaas + extra voor gratineren
  • 2 gedroogde tomaatjes in olie
  • Paar olijven
  • 2 tl gedroogde oregano of 2 el verse
  • Stuk citroen om uit te knijpen
  • Peper uit de molen
  • Zout
  • Olie

1 Comment

  1. […] snel en lekker. Maak je het gelijk met “zalm met korstje“, dan kunnen ze samen de oven […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *