Champignon-spekquiche

Kleine trostomaten uit de oven
december 20, 2013
Kaasquiche
december 21, 2013

Champignon-spekquiche

Neem een vorm van ongeveer 27 tot 30 cm doorsnede. Je kan de quiche als maaltijd eten met een salade erbij, maar ook als lunch of in kleine punten gesneden bij borrel of buffet.

6 tot 12 personen

Bereiding

  1. Bak de spekjes uit in een koekenpan en schep ze in een ruime schaal
  2. Bak daarna in het overgebleven spekvet de in plakjes gesneden champignons. Zout en peper ze en strooi er naar smaak wat gedroogde tijm en oregano over. Laat eventjes meebakken. Heb je verse kruiden, dan mag je er best veel in doen. Roer er een scheutje worcestersaus door
  3. Laat de champignons uitlekken in een vergiet, leg de spekjes erbij
  4. Roer in de schaal van de spekjes de roomkaas los met de eieren, dit gaat het best met een garde
  5. Maal hier nog wat peper en zout over
  6. Voeg de uitgelekte champignons met spekjes en de geraspte kaas hieraan toe en meng alles goed
  7. Vet de vorm in en bekleed met het quichedeeg, laat de randen goed opstaan. Strooi een heel dun laagje paneermeel over de bodem en veeg gelijkmatig uit
  8. Giet het champignonmengsel er in en laat 40 tot 45 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 200°C

ingrediënten

  • 1 basisdeeg voor quiche
    (klik voor recept)
  • 150 g magere spekreepjes
  • 500 g kastanjechampignons
  • peper en zout
  • tijm
  • oregano
  • scheutje worcestersaus
  • 1 bakje verse roomkaas
  • 4 eieren
  • 75 g geraspte kaas
  • 1 el fijn paneermeel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *