Neem een vorm van ongeveer 27 tot 30 cm doorsnede. Je kan de quiche als maaltijd eten met een salade erbij, maar ook als lunch of in kleine punten gesneden bij borrel of buffet.
6 tot 12 personen
Bereiding
Bak de spekjes uit in een koekenpan en schep ze in een ruime schaal
Bak daarna in het overgebleven spekvet de in plakjes gesneden champignons. Zout en peper ze en strooi er naar smaak wat gedroogde tijm en oregano over. Laat eventjes meebakken. Heb je verse kruiden, dan mag je er best veel in doen. Roer er een scheutje worcestersaus door
Laat de champignons uitlekken in een vergiet, leg de spekjes erbij
Roer in de schaal van de spekjes de roomkaas los met de eieren, dit gaat het best met een garde
Maal hier nog wat peper en zout over
Voeg de uitgelekte champignons met spekjes en de geraspte kaas hieraan toe en meng alles goed
Vet de vorm in en bekleed met het quichedeeg, laat de randen goed opstaan. Strooi een heel dun laagje paneermeel over de bodem en veeg gelijkmatig uit
Giet het champignonmengsel er in en laat 40 tot 45 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 200°C