Champignon-spekquiche
december 21, 2013
Vissaus
december 27, 2013

Kaasquiche

Neem een vorm van ongeveer 27 tot 30 cm doorsnede. Je kan de quiche als maaltijd eten met een salade erbij, maar ook als lunch of in kleine punten gesneden bij borrel of buffet. Dit is een basis kaasquiche, het is heel lekker om reepjes paprika mee te bakken of kerstomaatjes die je dan mooi in het kaasmengsel zet vóór het bakken. Denk verder nog aan olijven of kappertjes, zorg wel dat deze goed droog zijn voor je die bij het kaasmengsel doet.

6 tot 12 personen

Bereiding

  1. Slagroom met eieren los kloppen.
  2. Dan de rest erdoor roeren op mozzarella en paneermeel na
  3. Vet de vorm in en bekleed met het quichedeeg, laat de randen goed opstaan. Strooi een heel dun laagje paneermeel over de bodem en veeg gelijkmatig uit
  4. Verdeel plakjes mozzarella over de bodem en giet daar het kaasmengsel over. Strijk uit
  5. Laat 45 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 200°C

ingrediënten

  • 1 basisdeeg voor quiche
    (klik hier voor recept)
  • 2 dl slagroom
  • 5 eieren
  • mespuntje chilipoeder of
    cayennepeper
  • flink wat bieslook en
    peterselie
  • peper en zout
  • 200 g geraspte belegen kaas
  • 200 g geraspte oude kaas
  • 2 bolletjes mozzarella
  • 1 el fijn paneermeel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *