Voor dit voorgerecht zijn zelf gerookte kipfilets het lekkerst. Bewaar wat je overhoudt na het snijden van de blokjes in de diepvries. Daar kan je later nog een gerookte kipsalade van maken.
4 personen
Bereiding
Halveer de kipfilets in de lengte en snij er 12 mooie blokjes van
Meng de roomkaas met flink wat dille en peper
Leg de plakken zalm in een rechthoek op een groot stuk vershoudfolie en besmeer met de roomkaas. Hou 3 cm van de uiteinden van de brede zijden vrij.
Rol op met behulp van de folie met de brede kant voor en draai de uiteinden als een toffee door
Laat opstijven in de koelkast
Maak op het bord een spiegel van guacemole, leg daarop in plakjes gesneden zalm
Maak druppels van balsamico en druk daarin de kipblokjes
Garneer af met de tomaatjes, pistachekruim, rucola en gesnipperde bieslook
1 Comment
[…] 1 gerookte kipfilet of de rest van gerookte kip met zalm […]