Voorgerecht met gerookte kip en zalm

Gerookte kipfilet of eendenborst
november 8, 2014
Gevulde champignons
november 18, 2014

Voorgerecht met gerookte kip en zalm

Voor dit voorgerecht zijn zelf gerookte kipfilets het lekkerst. Bewaar wat je overhoudt na het snijden van de blokjes in de diepvries. Daar kan je later nog een gerookte kipsalade van maken.
4 personen

Bereiding

  1. Halveer de kipfilets in de lengte en snij er 12 mooie blokjes van
  2. Meng de roomkaas met flink wat dille en peper
  3. Leg de plakken zalm in een rechthoek op een groot stuk vershoudfolie en besmeer met de roomkaas. Hou 3 cm van de uiteinden van de brede zijden vrij.
  4. Rol op met behulp van de folie met de brede kant voor en draai de uiteinden als een toffee door
  5. Laat opstijven in de koelkast
  6. Maak op het bord een spiegel van guacemole, leg daarop in plakjes gesneden zalm
  7. Maak druppels van balsamico en druk daarin de kipblokjes
  8. Garneer af met de tomaatjes, pistachekruim, rucola en gesnipperde bieslook

ingrediënten

  • 2 gerookte kipfilets
  • 200 g gerookte zalm
  • 2/3 bakje verse roomkaas
  • Verse dille
  • Peper uit de molen
  • Bes tomaatjes
  • Kruim van pistachenoten
  • Aceto balsamico siroop
    of ingekookte balsamicoazijn
  • Mooie slablaadjes of rucola
  • Bieslook

1 Comment

  1. […] 1 gerookte kipfilet of de rest van gerookte kip met zalm […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *