Dit recept schrijf ik voor nacho’s, kan ook als onderdeel van een Mexicaans buffet. Dezelfde ingrediënten kan je gebruiken om tortilla’s mee te vullen en ze op te rollen als wrap. Vervang dan de nacho’s door tortilla’s die even opgewarmd zijn in de magnetron of koekenpan. Je kan ook tacoschelpen met dit mengsel vullen.
4 personen
Bereiding
Bak het gehakt rul, zonder vetstof
Kruid het gehakt intussen met de specerijen
Laat alles zachtjes even al roerend bakken en giet er ongeveer 1,5 dl kokend water over. Roer goed door, zo vermengen de kruiden zich goed met het gehakt
Laat het water op hoog vuur (blijf erbij) indampen. Dan is de gehakt klaar voor serveren
Bak intussen in een andere pan de spekjes knapperig en laat uitlekken op keukenpapier
Snij de sla in dunne repen, de tomaten in kleine blokjes. Snipper de ui
Laat ieder op een bordje wat gehakt scheppen, met daarbovenop naar keuze sla, tomaten, uien, spekjes (mogen koud), eventueel warme kidneybonen, zure room, chilisaus en geraspte kaas met daaromheen nacho’s
Eet het husseltje met de nacho’s als lepel (misschien nog een lepel erbij voor de restjes)
ingrediënten
500 g rundergehakt
1 tl zout
2 el paprikapoeder (of meer naar smaak)
2 tl komijnpoeder
2 tl nootmuskaat
1/2 tl chilipoeder (meer of minder naar smaak)
1 volle el gedroogde oregano
(eventueel: 1 tl knoflookpoeder en 1 tl uienpoeder)
300 g gerookte spekreepjes
1/2 krop ijsbergsla
8 smaak trostomaatjes
1 rode ui
Rode kidneybonen facultatief
1 zak grote nacho’s
Zure room of
crème fraîche (evt. vermengd met Griekse yoghurt)