Nacho’s, Taco’s of Wraps

Kroketbroodje
juli 6, 2014
Quesedilla’s
juli 19, 2014

Nacho’s, Taco’s of Wraps

Dit recept schrijf ik voor nacho’s, kan ook als onderdeel van een Mexicaans buffet. Dezelfde ingrediënten kan je gebruiken om tortilla’s mee te vullen en ze op te rollen als wrap. Vervang dan de nacho’s door tortilla’s die even opgewarmd zijn in de magnetron of koekenpan.  Je kan ook tacoschelpen met dit mengsel vullen.

4 personen

Bereiding

  1. Bak het gehakt rul, zonder vetstof
  2. Kruid het gehakt intussen met de specerijen
  3. Laat alles zachtjes even al roerend bakken en giet er ongeveer 1,5 dl kokend water over. Roer goed door, zo vermengen de kruiden zich goed met het gehakt
  4. Laat het water op hoog vuur (blijf erbij) indampen. Dan is de gehakt klaar voor serveren
  5. Bak intussen in een andere pan de spekjes knapperig en laat uitlekken op keukenpapier
  6. Snij de sla in dunne repen, de tomaten in kleine blokjes. Snipper de ui
  7. Laat ieder op een bordje wat gehakt scheppen, met daarbovenop naar keuze sla, tomaten, uien, spekjes (mogen koud), eventueel warme kidneybonen, zure room, chilisaus en geraspte kaas met daaromheen nacho’s
  8. Eet het  husseltje met de nacho’s als lepel (misschien nog een lepel erbij voor de restjes)

ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 1 tl zout
  • 2 el paprikapoeder (of meer naar smaak)
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl nootmuskaat
  • 1/2 tl chilipoeder (meer of minder naar smaak)
  • 1 volle el gedroogde oregano
  • (eventueel: 1 tl knoflookpoeder en 1 tl uienpoeder)
  • 300 g gerookte spekreepjes
  • 1/2 krop ijsbergsla
  • 8 smaak trostomaatjes
  • 1 rode ui
  • Rode kidneybonen facultatief
  • 1 zak grote nacho’s
  • Zure room of
    crème fraîche (evt. vermengd met Griekse yoghurt)
  • Chilisaus of hot chilisaus
  • Guacemole
  • Geraspte kaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *