Gebakken camembert met spinazie

Asperges met dragonsaus (en serranoham)
augustus 10, 2014
BBQ saus I in een handomdraai
oktober 5, 2014

Gebakken camembert met spinazie

Lekker vegetarisch hoofdgerecht, je kan er gebakken aardappels, rijst of pasta bij geven, maar het is een nogal vullend gerecht. Wat mij betreft is dit voldoende. Paneer de camembert minstens een half uur van tevoren dan kan de paneerlaag opstijven in de koelkast

2 personen

Bereiding

  1. Klop het ei met peper, beetje paprikapoeder en wat gedroogde peterselie in een diep bord los
  2. Strooi ruim paneermeel in een ander diep bord
  3. Halveer de camembert, en wentel de helften goed door het ei, zeker ook de snijkant en de ronde kant, daarna door het paneermeel. Zorg dat de kaasjes helemaal met paneer bedekt zijn. Herhaal deze handeling, zodat er een dubbele paneerlaag ontstaat
  4. Laat de gepaneerde kaasjes in de koelkast goed koud worden
  5. Was zo nodig de spinazie (laat uitlekken) en snij de tomaatjes in kleine stukjes
  6. Wok de spinazie met de tomaatjes en wat olie daarvan tot de spinazie geslonken is. Giet af in zeef, doe weer terug in de pan met peper en gekruimeld bouillonblokje. Meng goed en houd op laag pitje warm
  7. Verwarm ruim olie in een koekenpan(netje) en bak de camembert rondom in een paar minuten bruin op halfhoog vuur. Voorzichtig draaien zodat de paneerlaag niet stuk gaat. Gelijk uit de pan halen als de kaas eruit dreigt te lopen
  8. Verdeel tijdens het kaas bakken de spinazie over de borden, zodat het kaasje er direct op kan als hij klaar is, garneer eventueel met citroen (en gebruik die dan ook :))

ingredi├źnten

  • 1 camembert
  • 1 ei
  • Fijn paneermeel
  • Paprikapoeder
  • (Gedroogde peterselie)
  • (Citroen)
  • Olie
  • 600 g spinazie
  • 3 gedroogde tomaatjes op olie
  • 1/2 bouillonblokje
  • Peper uit de molen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *