Lekker vegetarisch hoofdgerecht, je kan er gebakken aardappels, rijst of pasta bij geven, maar het is een nogal vullend gerecht. Wat mij betreft is dit voldoende. Paneer de camembert minstens een half uur van tevoren dan kan de paneerlaag opstijven in de koelkast
2 personen
Bereiding
Klop het ei met peper, beetje paprikapoeder en wat gedroogde peterselie in een diep bord los
Strooi ruim paneermeel in een ander diep bord
Halveer de camembert, en wentel de helften goed door het ei, zeker ook de snijkant en de ronde kant, daarna door het paneermeel. Zorg dat de kaasjes helemaal met paneer bedekt zijn. Herhaal deze handeling, zodat er een dubbele paneerlaag ontstaat
Laat de gepaneerde kaasjes in de koelkast goed koud worden
Was zo nodig de spinazie (laat uitlekken) en snij de tomaatjes in kleine stukjes
Wok de spinazie met de tomaatjes en wat olie daarvan tot de spinazie geslonken is. Giet af in zeef, doe weer terug in de pan met peper en gekruimeld bouillonblokje. Meng goed en houd op laag pitje warm
Verwarm ruim olie in een koekenpan(netje) en bak de camembert rondom in een paar minuten bruin op halfhoog vuur. Voorzichtig draaien zodat de paneerlaag niet stuk gaat. Gelijk uit de pan halen als de kaas eruit dreigt te lopen
Verdeel tijdens het kaas bakken de spinazie over de borden, zodat het kaasje er direct op kan als hij klaar is, garneer eventueel met citroen (en gebruik die dan ook :))