Magere, krokante kippendij

Tomaten met topping uit de oven
augustus 9, 2014
Ovenaardappels met schil, salie en knoflook
augustus 9, 2014

Magere, krokante kippendij

O zo simpel, mager, snel en lekker krokant. Hier met een plakje citroen, ovenaardappels en tomaten met topping uit de oven

 

4 personen

Bereiding

  1. Leg de kip met het snijvlak naar beneden, zonder vetstof in een passende anti aanbakpan, zonder eerst droog te deppen
  2. Zet de pan op je hoogste vuur (liefst wokbrander) en laat zo de onderkant van de kip garen, tot je ze makkelijk los kan halen van de bodem, draai ze dan om en laat de andere kant op hoog vuur bruin worden
  3. Kruid de gebakken kant intussen met wat peper, zout en paprikapoeder
  4. Als de onderkant bruin is, draaien, deze kant kruiden, weer draaien en gaar bakken. Totale baktijd ongeveer 20 minuten

ingrediënten

  • 8 uitgebeende kippendijfilets zonder vel
  • zout, peper, paprikapoeder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *