Ovenaardappels met schil, salie en knoflook

Magere, krokante kippendij
augustus 9, 2014
Asperges met dragonsaus (en serranoham)
augustus 10, 2014

Ovenaardappels met schil, salie en knoflook

Neem zoveel aardappels pp als je zelf wil. In de zomer zijn verse aardappels met schil het lekkerst, in de winter kan je ze beter schillen

Bereiding

  1. Was de aardappels, ontpit ze eventueel en snij in niet te kleine gelijke stukken
  2. Verwarm de oven intussen voor op 215 °C en zet een schaal met een flinke scheut olijfolie daar eventjes in. Warme olie zet wat uit en dan heb je minder nodig. (Neem liefst een schaal met anti aanbaklaag waar de aardappels ruim in passen)
  3. Haal de schaal uit de oven, doe de aardappels er in en hussel goed door, zodat ze helemaal omgeven zijn door een laagje olie, doe er zo nodig nog wat olie bij
  4. Snij de salieblaadjes in reepjes, meng ze met de gepelde knoflookteentjes en flink wat draaien zwarte peper door de aardappels. Eventueel een beetje zout
  5. Laat lekker bruinen in de oven in drie kwartier tot een uur. Is ook afhankelijk van de hoeveelheid. Schep een paar keer voorzichtig om

ingrediënten

  • 2 à 3 aardappels pp
  • olijfolie
  • 2 à 3 salieblaadjes pp
  • peper en zout uit de molen
  • aantal teentjes knoflook naar smaak

2 Comments

  1. […] zo simpel, mager, snel en lekker krokant. Hier met een plakje citroen, ovenaardappels en tomaten met topping uit de […]

  2. […] je dit met  ovenaardappeltjes, dan kunnen deze er later bij in  de […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *