Neem zoveel aardappels pp als je zelf wil. In de zomer zijn verse aardappels met schil het lekkerst, in de winter kan je ze beter schillen
Bereiding
Was de aardappels, ontpit ze eventueel en snij in niet te kleine gelijke stukken
Verwarm de oven intussen voor op 215 °C en zet een schaal met een flinke scheut olijfolie daar eventjes in. Warme olie zet wat uit en dan heb je minder nodig. (Neem liefst een schaal met anti aanbaklaag waar de aardappels ruim in passen)
Haal de schaal uit de oven, doe de aardappels er in en hussel goed door, zodat ze helemaal omgeven zijn door een laagje olie, doe er zo nodig nog wat olie bij
Snij de salieblaadjes in reepjes, meng ze met de gepelde knoflookteentjes en flink wat draaien zwarte peper door de aardappels. Eventueel een beetje zout
Laat lekker bruinen in de oven in drie kwartier tot een uur. Is ook afhankelijk van de hoeveelheid. Schep een paar keer voorzichtig om
2 Comments
[…] zo simpel, mager, snel en lekker krokant. Hier met een plakje citroen, ovenaardappels en tomaten met topping uit de […]
[…] je dit met ovenaardappeltjes, dan kunnen deze er later bij in de […]