mini tomaten tompouce

Eenvoudig snel uiensoepje
september 3, 2016
Grote gamba’s met schaaldierensaus en pasta
september 6, 2016

mini tomaten tompouce

Tompouce-jes met een vulling van tomatenmousse. Begin een aantal uur (of een dag) van tevoren met de vulling, de mousse moet namelijk de tijd krijgen om op te stijven

12 stuks

Bereiding

  1. Meng in een kom de gezeefde tomaten met de crème fraîche en kruid dit naar smaak met peper, zout en tussen je vingers fijngewreven gedroogde groene kruiden. Een snufje chilipoeder is ook lekker, zorg dat je er veel smaak in brengt
  2. Week intussen de gelatineblaadjes 5 minuten in ruim koud water en knijp ze daarna goed uit
  3. Doe 2 el kokend water in een bakje en laat de gelatine hier volledig al roerend in oplossen, meng dat goed door het tomatenmengsel
  4. Vul een spuitzak hiermee en leg deze voor een aantal uur in de koelkast om op te stijven
  5. Verwarm de oven voor op 210°C
  6. Besmeer de de plakjes ontdooid bladerdeeg met koffiemelk en snij ze in 6 gelijke rechthoeken per plak.
  7. Leg deze op een bakmatje of bakpapier op de bakplaat en laat ze in zo’n 11 minuten rijzen en mooi bruin bakken
  8. IMG_2278a
  9. Laat afkoelen en halveer ze, zodat je een onder- en bovenkant krijgt
  10. Spuit een dikke laag mousse op de onderkanten en leg de bovenkant er op

ingrediënten

  • 200 ml gezeefde tomaten
  • 50 ml crème fraîche
  • Italiaanse gedroogde kruiden, of salie, oregano, tijm, peterselie. Wat je maar lekker vindt
  • Zout, peper, (snufje chilipoeder)
  • 2 blaadjes gelatine
  • 2 plakken bladerdeeg
  • 1 cupje koffiemelk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *