Poké bowl is een hawaïaans visgerecht in een kom. Het leuke is dat je ingrediënten kan gebruiken die je zelf erg lekker vindt. Hier geef ik een basisrecept, maar stop er vooral dàt in waar je zin in hebt, edamame boontjes doen het hier bijvoorbeeld heel goed in. Deze bowl heb ik gemaakt met pandanrijst, met sushirijst kan je er een sushi gerecht van maken als je daar gek op bent (sushi bowl). Ik neem het liefst vis uit de diepvries (die ik wel in de koelkast ontdooi) als ik rauwe vis eet. Je kan het ook heel goed zonder rijst eten, als een maaltijdsalade
2 personen
Bereiding
De tonijn afgedekt in de koelkast laten ontdooien
Snij deze in blokjes van 1 cm en laat ze een half uur in de koelkast marineren in de sojasaus vermengd met de sesamolie en -zaadjes
Snij de komkommer in reepjes en marineer in azijn met wat peper en zout
Kook de rijst gaar, verpulver het bouillonblokje erdoor en laat afkoelen
Meng de nori en het pepertje door de afgekoelde rijst
Kook de sugarsnaps 5 minuten en spoel koud af
Bak de champignons even in een drupje olie met wat peper en zout
Snij de avocado in repen, druppel daar wat limoensap over en een beetje peper en zout
Snij de ui in heel dunne ringen
Schep wat rijst onder in de kom en schik daar de groenten en tonijn mooi op
Druppel er eventueel nog wat srirachasaus over
ingrediënten
2x 125 g diepvriestonijn
1 el sojasaus
1 el sesamolie
1 el sesamzaadjes
150 g pandanrijst
½ kippenbouillonblokje
½ blad nori in kleine stukjes geknipt
½ rood pepertje in dunne ringetjes (hoeveelheid naar eigen smaak)
2 plukken wakamé salade
10 sugarsnaps
1 rijpe avocado
Beetje limoensap
Stuk komkommer
1 (rode) ui
2 el (appel)azijn
2 plukken veldsla
10 kastanjechampignons in plakken
Zonnebloemolie
15 snoeptomaatjes gehalveerd
Peper, zout
Eventueel srirachasaus (met groene dop is heet, maar minder dan die met de rode dop!)